Termék részletes leírása
Az elmúlt évszázadok során a korianderzöld számos használati módjáról és jótékony hatásáról készültek feljegyzések. Főzés közbeni használata számtalanféleképpen variálható! Egy szempillantás alatt üdítő és ízletes csavart vihet vele a legkülönbözőbb húsételekbe, salátákba, mártogatós szószokban vagy akár „stir fry” jellegű ételekbe. Ezzel az egyedülálló, fűszeres ízzel garantáltan bármilyen ételt feldob!
Elsődleges előnyök
- A korianderzöld esszenciális olajat az alapvető konyhai alapanyagként ismert koriander fűszernövényből nyerik ki, amelynek számos használati módját és jótékony hatását elismerik a gasztronómia terén.
- A koriander leveleiből kivont korianderzöld esszenciális olajnak olyan jellegzetes, tisztító aromája van, amely finom, friss ízt ad az ételeknek.
- Könnyed, fűszeres illata van
- Fűszeres aromája miatt ideális választás házi készítésű mártogatós szószok, öntetek, saláták és különféle sós-fűszeres jellegű ételek ízvilágának gazdagítására is.
Főzés korianderzöld esszenciális olajjal
Használati módok
- Ízesítsen vele „stir fry” jellegű ételeket, salátákat és mártogatós szószokat, és élvezze a korianderzöld sajátos aromáját.
- Többé nem kell korianderzöldet aprítania; egyszerűsítse le a főzési élményt, és használja inkább a növényből kivont esszenciális olajat.
Használati utasítás
Figyelmeztetés
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.t.
Beszerzés
A koriandertermesztés gondos odafigyelést igényel. A növénynek sok napfényre van ugyan szüksége, de ha túl nagy hőségnek teszik ki, könnyen felmagzik. A felmagzás akkor történik meg, ha a talaj túlmelegszik, a növény pedig olyan gyors növekedésnek indul, hogy már nem lehet betakarítani, és nem ad megfelelő minőségű olajat sem. Ázsiában ideális az éghajlat ahhoz, hogy el lehessen kerülni a felmagzás kockázatát.
A koriander egynyári fűszer- és gyógynövény apró, tollszerű, zöld levelekkel. Halvány rózsaszín vagy fehér virágzata ernyőcskéket formáló alakzatban nyílik. A növény akár az 50 cm-es magasságot is eléri. A koriandert késő tavasztól kezdve két-három hetente ültetik. Körülbelül egy hónappal az ültetést követően szokták betakarítani. Az esszenciális olajat pedig gőzdesztilláció útján nyerik ki a levelekből.
Termék adatlapja:
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Illóolaj |
---|---|
Esszencia: | Korianderzöld |
Mennyiség: | 15 ml |
Angol név: | Cilantro |
Latin név: | Coriandrum sativum |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!